Met het oog op 2018

Democratisering is hot. Van referenda tot gekozen burgemeesters, regelmatig bereikt het onderwerp het nieuws. Ook lokale overheden zoeken naar mogelijkheden om inwoners meer inspraak te geven in het dagelijkse bestuur. Zo ook de gemeenteraad van Tilburg.

Voordat de raad van Tilburg besluit over de plannen voor 2018, is eerst de stad aan het woord. Welke ideeën leven er bij inwoners, belangenverenigingen, organisaties, wijken en buurten? Hebben zij plannen waarvan ze zeggen: ‘die verdienen een plek in de begroting voor 2018’?  Zijn er Tilburgers met voorstellen waarvoor in 2018 geld vrijgemaakt moet worden? Dat wil de raad graag weten.

Na een eerste proef met het concept voor 'Met het oog op 2017' waarin men via Facebook plannen kun versturen was het dit jaar tijd voor een eigen platform. Een platform waarop Tilburgers niet alleen hun plannen kunnen delen maar ook hun mening kunnen geven op andere plannen. Een overzichtelijke website met per plan heel duidelijk de toelichting en voor- en tegenargumenten.

Converzo zorgde, binnen de bestaande huisstijl, voor het design en ontwikkelde het platform.

UPDATE:

In 4 maanden werden 74 plannen ingediend. Van werkgelegenheid en verkeer tot pluktuinen en herontwikkeling, alles kwam voorbij. Enkele plannen wisten meer dan 300 stemmen vóór te verzamelen, anderen meer dan 100 tegen. Hoe ieder plan ook werd ontvangen door mede-Tilburgers - de gemeenteraad van Tilburg heeft met ruim 70 onderbouwde plannen voldoende inspiratie!

 

Discipline

Webdevelopment

Werkzaamheden

Klant

Gemeenteraad Tilburg

Meer weten?