Meer conversie met vergelijkingssites

Iedereen kent ze wel, en maakt er waarschijnlijk wel eens gebruik van. Vergelijkingssites zoals Google Shopping en Beslist.nl. Met een simpele zoekopdracht vergelijk je direct de prijzen in meerdere webshops. Zo hoef je dus niet zelf alle webshops af te surfen naar de voordeligste prijs.

Om de producten uit jouw webshop weer te laten geven op een vergelijkingssite is het noodzakelijk een productfeed te genereren. Door middel van de productfeed worden dagelijks alle producten uit jouw webshop geüpload naar de vergelijkingssites.

Google Shopping
Voorheen was het gratis om je producten op Google Shopping te laten plaatsen. Helaas is dat nu niet meer het geval. Om jouw producten weer te laten geven op Google Shopping is het noodzakelijk ook te adverteren met Adwords voor deze producten. Het voordeel hiervan is is dat je producten ook direct zichtbaar worden bij een zoekopdracht in Google. Zie het screenshot hieronder.

googleshopping

Beslist.nl
Waar je bij Google Shopping moet betalen om je producten te laten weergeven, daar is dat bij Beslist.nl nog gratis mogelijk. Uiteraard kom je wel met jouw producten onder de betaalde resultaten. Maar desalniettemin lever de gratis weergave enorm veel traffic en conversie op voor jouw webshop. En helemaal gratis dus. Hieronder zie je een screenshot van de producten die we voor onze klant Semmie.net op Beslist.nl hebben geplaatst.

semmiebeslist

Er zijn uiteraard nog veel meer vergelijkingswebsites waar jij jouw producten op kan plaatsen. Wij vertellen je er graag meer over. Wil jij ook eens vrijblijvend over de mogelijkheden om de producten uit jouw webshop op een vergelijkingssite te plaatsen, neem dan contact met ons op.