Nieuw op Facebook: Call to action

Wellicht ken je het wel, actieknoppen op websites zoals “Klik hier voor de goedkoopste kleren” of “Vraag nu direct een offerte aan!”. Deze actieknoppen, ook wel call 2 actions genoemd, zorgen ervoor dat mensen overgaan tot actie. Het doel van websites en webshops blijft natuurlijk om zoveel mogelijk te verkopen, of zoveel mogelijk offertes binnen te halen. Ook Facebook heeft sinds kort door wat het belang van een actieknop is.

Op steeds meer Facebook pagina’s van bedrijven komt de actieknop tevoorschijn. Zoals je op de afbeelding (hieronder) kan zien zit die actieknop of een prominente plek van op de omslagfoto. De knop is ideaal om mensen contact met je te laten opnemen of direct iets te boeken.

Facebook is de actieknop momenteel verder aan het uitrollen. Dat betekent dat als je de knop nu nog niet ziet, hij er binnenkort wel zal staan. Wij zullen je middels deze blog helpen de actieknop te activeren.

blogpost

 

 

 

 

 

 

 

Klik allereerst op “Aanzet tot actie maken”. Vervolgens krijg je een scherm te zien waar je de instellingen van de actieknop mee kan bewerken.

blogpost2

 

 

 

 

 

 

 

Er zijn verschillende soorten knoppen waar je uit kunt kiezen. De meest voor de hand liggen knop is gewoon “Contact met ons opnemen”. Een overzicht van alle knoppen zie je hieronder:

  • Boek nu
  • Contact met ons opnemen
  • App gebruiken
  • Game spelen
  • Shoppen
  • Registreren
  • Video bekijken

Kies de actieknop die het best bij je doel past. Vul de URL in waar je de mensen heen wilt sturen. Vervolgens klik je op volgende en krijg je twee schermen na elkaar. IOS instellingen en Android instellingen. Deze instellingen kunnen van pas komen als je naast een website ook een app hebt. Dan kan je namelijk aangeven of bezoekers op IOS/Android telefoons of tablets naar de website of naar de applicatie worden gestuurd.

Als je alle instellingen correct hebt ingevoerd is de actieknop klaar voor gebruik. Je doet er goed aan om even de knop te testen of je wel naar de juiste pagina wordt gestuurd.

Een leuke feature van de Facebook actieknop is dat je direct de resultaten kunt zien. Rechts van de omslagfoto staat nu onder “Berichtbereik” een nieuwe knop “Contact met ons opnemen”. Deze knop geeft weer hoeveel mensen op je actieknop hebben geklikt.

Het maken van de knop is hartstikke makkelijk en een leuke extra optie voor je Facebook pagina.