WordPress gehackt

Het is erg vervelend wanneer uw WordPress gehackt is. WPHacks , onderdeel van Converzo BV, heeft al meerdere bedrijven geholpen met het 'onthacken' van hun website. Wij willen onze kennis graag met u delen en daarom hebben we dit artikel gemaakt. Het helpt u om vooral kalm te blijven en ervoor te zorgen dat uw WordPress website snel weer helemaal werkt, weer veilig is en vooral blijft!

Geen zin om verder te lezen en direct hulp nodig? Neem contact op via het formulier hier links of bel ons via het nummer 085 - 401 5005.

Stap 1: Zoek contact met uw webhost

Webhosting bedrijven beheren websites. Uw website valt ook onder zo'n bedrijf. Bel uw webhost en vertel ze dat uw website is gehackt. Probeer zoveel mogelijk kenmerken over de gehackte website te beschrijven. Het webhosting bedrijf kan u vervolgens helpen of advies geven. In veel gevallen heeft de host als eerste de hack opgemerkt en uw website reeds offline gehaald.

Stap 2: Haal uw website offline

Als u uw "geïnfecteerde" website niet offline haalt lopen bezoekers het risico ook een infectie op te lopen.  Daarnaast zorgt het offline halen van uw website er ook voor dat de gehackte pagina's niet geïndexeerd worden door bijvoorbeeld Google. Zo verliest u geen waardevolle ranking.

Zorg er daarnaast voor dat u de beschikking heeft over een recente back-up. Zodat u de gehackte versie van uw website snel offline kan zetten en een oudere versie tijdelijk online.

Stap 3: Voer een Malware scan uit op jouw uw computer

Er bestaat een mogelijkheid dat ook uw computer risico loopt. Daarom is het altijd verstandig om uw computer te scannen op Malware (Malware is software die ervoor dient computersystemen te verstoren). Een programma die je hiervoor kan gebruiken is bijvoorbeeld MalwareBytes.

Stap 4: Wachtwoorden veranderen

Heeft u wachtwoorden op uw computer staan? Verander deze. Daarnaast is het zeer aan te bevelen al uw andere wachtwoorden te veranderen. Van e-mailadressen tot FTP wachtwoorden. Verander alles! Als u dit moeilijk vindt dat kunt u altijd contact zoeken met uw webhost. Zij kunnen u zeker helpen. Zodra uw website weer online staat moet u ook nog het WordPress wachtwoord veranderen.

Stap 5: Uw gehackte WordPress website herstellen

Dit is wellicht de moeilijkste stap om zelf uit te voeren. Hoe u uw website moet herstellen hangt af van de infectie. Als u geluk heeft, heeft u er genoeg aan om uw back-up op te schonen en deze weer online te plaatsen. Daarom is het nogmaals heel erg belangrijk dat u altijd de beschikking hebt over een recente back-up. Zorg er gewoon voor dat u iedere week een nieuwe back-up maakt en dan zit u altijd goed.

Als de hacker een zwaardere infectie heeft aangebracht bestaat de mogelijkheid dat er bestanden zijn toegevoegd waardoor de hacker nogmaals kan inloggen (backdoors). En dus een kans dat de hacker nogmaals uw website kan hacken.

Hulp nodig?

Bel ons via het nummer 085 - 401 5005 als het onthacken van uw website niet lukt. Of stuur via het formulier links een bericht. Wij zullen u vervolgens zo snel mogelijk benaderen.